A kedvezményezett neve: Bácska Modul Ipari Korlátolt Felelősségű Társaság
 a projekt címe: Termelési kapacitásbővítés a Bácska Modul Kft.-nél
 a szerződött támogatás összege: 33 042 732 HUF
 a támogatás mértéke: 70%
 a projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés a kerékpárgyártási kapacitás növelését és a termék minőség javítását célozza. 

HC 1200-3 típusú kamrás, függőpályás, szakaszos üzemű szemcseszóró gép beszerzése, betonlap építés:

A fejlesztést megelőzően egy kisebb szemcseszóró gép volt használatban, amely csak kisebb fém kerékpáralkatrészek felülettisztításához volt használható. A nagyobb szemcseszóróval nem csak az elkészült vázak festésének élettartama hosszabbodik (javul a minőség, nő a vállalható garanciaidő), hanem a gyártási kapacitás is növekszik, hiszen a korábbi foszfátos felület kezelés sokkal időigényesebb munka volt. A szemcseszóró gép egy fix eszköz, melynek nagy teherbírású betonalapot kellet építeni. 

Komplett porfestő kabin beszerzése:

Korábban 3 db kisebb elektrosztatikus porfestő kabin állt rendelkezésre, de csakúgy, mint a szemcseszóró esetében, itt is méret problémák voltak. A vázak festése nehézkes volt a kis kabinokban, rengeteg időt vett igénybe, és sok festéket kellett elhasználni a kívánt eredmény érdekében. Az új kabinnal ez a probléma megoldódott, a korábban gyártott, sőt nagyobb kerékpár vázak festése is gördülékennyé vált, a festés minősége jobb lett. 

Filteres leválasztó egységek beszerzése régi porfestő kabinokhoz:

A korábban használt 3 db kisebb porfestő kabin közül kettőnek nem működött megfelelően az elszívó berendezése (filteres porleválasztó egység), és már nem is volt javítható. A kabin fontos részéről van szó, hiszen ez az eszköz biztosítja a festés közben keletkezett felesleges szemcsék zárt rendszerbe történő elszívását, biztosítva ezzel a kabin levegőjének tisztaságát, és megakadályozva a kabinon kívüli üzemi légtérbe jutását. A rosszul működő elszívó egységeknél az is probléma, hogy visszaáramlik a korábban használt festékpor, ami különböző színű kerékpár alkatrészek festése esetén a minőséget rontja, elszínezi azt.

Cseréjük tehát szükségszerű volt, ugyanis az új nagy kabin mellett a kisebb alkatrészek porfestése továbbra is ezekben a kisebb kabinokban történik. 

 a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.08.27.
 projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00836